Kategoriarkiv: Installation

Installationshjälp

Behöver du hjälp med att få igång din fiberanslutning ?

Alexander har erfarenhet av att installera det som krävs för att få igång din internetanslutning, allt från att borra in fibern genom väggen i er fastighet till att installera IP-TV(TV genom fiber), trådlöst nätverk mm.

För priser mm kontakta:

Alexander Westerling
AW consulting, http://www.awconsulting.se
Telefon: 073-991 26 07

Ytterligare leverantörer

Vi uppmanar alla att koppla in sina utrustningar snarast möjligt så att vi snabbt får en överblick på om fibern är tänd mot alla fastigheter och på så sätt ett kvitto på att allt fungerar.

När ni kopplat enligt instruktionsfilmerna på vår hemsida så kopplar ni in datorn i ”inomhusboxen” den sk mediakonverteraren  och sedan skall ni kunna komma till Quadracoms hemsida för att beställa tjänster för TV, telefoni och bredband.

Vi har under dagen fått besked från Qadracom om att utbudet från leverantörer som Telia, Bredbandsbolaget och Comhem kommer att utökas under närmaste tiden och fram till årsskiftet. Ytterligare information kan komma. Detta bör tas i beaktande när man skriver avtal (kanske inte för långa bidningstider).

Nätet är igång

Idag är nätet upptänt.
Vi kommer inom ett par dagar lägga ut mer information.

Första gången måste man koppla in datorn med kabel och öppna en internetläsare, då skall man automatiskt komma till qmarkets hemsida och där välja leverantör.

För de som installerat färdigt och tidigare haft bornet och nu skall koppla upp sig mot någon av qmarkets leverantörer så måste ni i de flesta fall byta till något som kallas DHCP.
Detta görs i routern(den som gör att man kan surfa/gå ut på internet trådlöst).

Kopplar man in datorn direkt med kabel behöver måste man göra motsvarande ändring till dhcp i datorn för att kunna använda vald leverantör.

Installation – filmer

Inom kort kommer ni få det material ni behöver för att göra färdigt er installation.
Vi har vi tagit fram några filmer som visar på hur man skall koppla in det för att underlätta installationen.

Och en påminnelse angående fiberkabeln: klamra försiktigt(kabelkanal är att föredra), böj försiktigt och vara noga med renligheten med kontaktytorna vid inkoppling(visas i filmen).

Introduktion

Montering utomhus

Montering inomhus

Lycka till!

Uppdaterad instruktion + val patchkabel

Nu är vi i full fart med att installera överlämningsdosorna på era ytterväggar. Om ni har synpunkt på var den skall sitta så skall ni göra en tydlig markering där ni vill ha den annars så blir det som montören tycker. För instruktioner klicka här.

Vi behöver snarast ha in er beställning av patchkabeln som skall gå mellan dosan, in genom väggen och fram till mediakonverteraren. Ange era uppgifter genom att klicka här.

Instruktion eget arbete

  • Kanalisationen skall förläggas på ett min djup av 40cm och skyddas mot vassa stenar/grus
  • Undvik kraftiga böjar på kanalisationen, minsta böjradie 0,5m. Max 4st 0,5m böjar 0,5m.
  • Vid grundare förläggning skall kanalisationen skyddas med yttre skydd.
  • Dra upp kanalisationen mot vägg
  • Det är viktigt att kanalisationen på egna tomten når ut till huvudkanalisationen. Konsultera med områdesansvarig innan ni själv gräver.

skiss_indragning2

Gräva på egen tomt

Har du planerat att göra grävarbeten på din tomt och samtidigt vill lägga ner slang för fiber så finns slang och markeringsband att hämta hos Jan Janson på Sundholmen. Det normala är att gräventreprenören lämnar tillräckligt med slang så att denna räcker in till huskroppen. Detta för att det skall bli så få skarvningar av slang som möjligt.