Så började det

Det kom information i brevlådan om att Vattenfall skulle gräva ner elkabel i stora delar av området våren 2013.
Frågan ställdes om det fanns planer på att samtidigt gräva ner fiberkabel.
Efter diskussion med Vattenfalls projektören arbete så slussades vi vidare till Borås kommuns IT-strateg, 4 dagar senare så satt några av oss på ett fibermöte med olika fiberföreningar inom Borås kommun.

Vi fick reda på att det normalt tar ca 2 år att genomföra det arbete vi hade framför oss, vi hade 6 månader på oss tills dess att Vattenfalls grävmaskiner påbörjar sitt arbete. Så det var bara att kavla upp ärmarna.

FIberutbyggnaden är planerad att genomföras utan bidrag då det beräknas ta minst 2-3 år innan dessa eventuellt skulle komma oss till godo och då är är det försent att dra fördel av det grävarbete som Vattenfall kommer göra.

Vi har fått ett superpris från Vattenfall på att samtidigt lägga ner vår fiberkabel.

Fördelen med att genomföra utbyggnaden utan bidrag är att vi har större handlingsfrihet och behöver inte ta hänsyn till de krav som ställs vid stadsbidrag.

Att samförlägga med Vattenfall utan bidrag beräknas ge ungefär samma kostnad som det skulle vid statliga bidrag utan samförläggning. Föreningen står redan i kö för att erhålla bidrag men beslut om detta beräknas som tidigast 2015/16.

Framtida eventuella bidrag är osäkert och det är nu vi har chansen.